Κρουασάν με φύλλα ρυζιού
Υγιεινά Κρουασάν με Φύλλα Ρυζιού & Σοκολάτα, χωρίς σφολιάτα!
Θες να φας κρουασάν… χωρίς τύψεις;
Αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει! Αντικαθιστούμε τη σφολιάτα με φύλλα ρυζιού και δημιουργούμε ένα πανεύκολο, τραγανό, σοκολατένιο σνακ που μοιάζει με γλυκό… αλλά ταιριάζει τέλεια και σε ένα πιο ισορροπημένο διατροφικό πλάνο.
Φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά και είναι ιδανικό για να συνοδεύσεις τον καφέ σου ή να προσφέρεις στα παιδιά κάτι διαφορετικό και σπιτικό. Το αποτέλεσμα; Χρυσαφένιο, τραγανό εξωτερικά και γεμάτο σοκολατένιες εκπλήξεις εσωτερικά!
Υλικά (για 4 τεμάχια):
- 16 φύλλα ρυζιού
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι γάλα 1,5%
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κανέλα
- 6 κ.γ. σταγόνες κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα στρογγυλό ταψί ή μπολ, ρίξε τα αυγά, το γάλα, το μέλι, το ελαιόλαδο και την κανέλα και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Για κάθε κρουασάν, βούτηξε 4 φύλλα ρυζιού στο μείγμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Άπλωσε τα ένα πάνω στο άλλο πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας.
- Κόψε δεξιά και αριστερά ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο στη μέση. Τοποθέτησε τα κομμένα μέρη πάνω στο τρίγωνο για να ενισχύσεις τη βάση.
- Πρόσθεσε 1 ½ κ.γ. σταγόνες σοκολάτας στη μέση και τύλιξε σαν ρολό, δίνοντάς του σχήμα κρουασάν.
- Πασπάλισε από πάνω με λίγες επιπλέον σταγόνες σοκολάτας.
- Τοποθέτησε τα κρουασάν σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Το αποτέλεσμα;
Ένα υπέροχο, ελαφρύ γλυκό που θυμίζει το κλασικό κρουασάν, αλλά με πολύ λιγότερα λιπαρά και περισσότερα οφέλη. Το φύλλο ρυζιού γίνεται τραγανό, ενώ η σοκολάτα λιώνει μέσα και κάνει κάθε μπουκιά απολαυστική.
💡 Tip:
Μπορείς να προσθέσεις και λίγο τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο στη γέμιση για έξτρα γεύση και υφή!
🎯 Ιδανικό για:
- Πρωινό ή απογευματινό σνακ
- Παιδικά lunch boxes
- Υγιεινό επιδόρπιο με λιγότερα λιπαρά
Διατροφική Ανάλυση (για 1 τεμάχιο):
- Θερμίδες: 346 kcal
- Πρωτεΐνη: 6g
- Υδατάνθρακες: 63g
- Λίπη: 7g
Για περισσότερες υγιεινές και εύκολες συνταγές πάτησε ΕΔΩ
Ακολουθήστε μας στo Instagram & Tik Tok για περισσότερες συνταγές και tips!