Λαχταριστά χοιρινά φιλετάκια με σώς μελιού
Για πάμε για μια “υπερλαχταριστή” συνταγή που θα σας τρελάνει!!!
Ποιος δεν λατρεύει το μέλι; Το μέλι είναι μόνο για γλυκές συνταγές;
Φυσικά και όχι !! Για πάμε να δούμε πως μπορούμε να συνδιάσουμε το μέλι με τα χοιρίνα φιλετάκια ,οπού αποτελέι έναν ευκολό τρόπο για να εντυπωσιάσεις γευστικά τους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι χωρίς να κουραστέις με την εκτέλεση της συνταγής !!
Υλικά για 3 άτομα
- 3 χοιρινά φιλετάκια (450-500γρ) καθαρισμένα από τις ίνες και το λίπος τους
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλάκι ξηρό
- μανιτάρια 200γρ
- ½ φλ. χυμό λεμονιού
- 4 (κοφτές) κουταλιές μέλι
- 4 κοφτές κουταλιές μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το δεντρολίβανο , το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο και τρίβουμε με το μίγμα τα φιλετάκια.
- Υστέρα τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το μέλι , την μουστάρδα και 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν .
- Μετα ρίχνουμε και τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά .
- Μόλις γίνουν τα φιλετάκια τα βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω τους.
Σας προτείνουμε να συνδυάσετε αυτή τη συνταγή με πατάτες φούρνου ή ρύζι ή πουρέ γλυκοπατάτας για τους πιο gourmet!!
Διατροφική αξία ανά μερίδα (250γρ):
Ενέργεια (kcal) | 335 |
Υδατάνθρακες (g) | 12 |
Πρωτείνη (g) | 41 |
Λιπαρά (g) | 12 |
Bon Appetit!!