Homemade applesauce – Σπιτικός Πουρές μήλου χωρίς συντηριτικά και περιττές θερμίδες
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σε πολλές συνταγές να χρησιμοποιείται ο πουρές μήλου ο οποίος μπορεί να αντικαταστήσει το αυγό σε πολλές γλυκιές παρασκευές. Ο πουρές πατάτας έχει φανεί ότι μπορεί να αντικαταστήσει με μεγάλη επιτυχία ένα μεγάλο μέρος των λιπαρών που βάζουμε στα γλυκά μας για να έχουν πιο ωραία γεύση όπως είναι για παράδειγμα το βούτυρο. Σε πολλές συνταγές θα δούμε πως όχι απλά μειώνετε η ποσότητα των λιπαρών και προστίθεται ο πουρές μήλου αλλά μπορεί να τα αντικαταστήσει πλήρως. Επομένως τι καλύτερο από μια γρήγορη, εύκολη και χωρίς ζάχαρη συνταγή για έναν δικό μας πουρέ μήλου;
Διατροφική αξία:
Kcal:149 CHO: 38γρ FAT: 0,6γρ PRO:1,3γρ
Τα Υλικά που θα χρειαστούμε για τον πουρέ μήλου είναι τα εξής:
250γρ μήλο
100γρ νερό
100γρ από φρέσκο χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο σε μικρούς κύβους
- Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό, τον χυμό και τα κομματάκια μήλου
- Σε μέτρια φωτιά τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κομματάκια μήλου μας και να εξατμιστούν τα υγρά
- Στην συνέχεια αφαιρούμε το μείγμα μας από την φωτιά και το πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ