Υγιεινό και Νόστιμο Γιουβέτσι με Κοτόπουλο και Κριθαράκι Ολικής

Healthy σπιτικό γιουβέτσι με κριθαράκι ολικής
1 min reading time

Το γιουβέτσι με κοτόπουλο και κριθαράκι ολικής είναι μια ελαφριά παραλλαγή της κλασικής συνταγής που αγαπάμε όλοι. Η μοναδική του γεύση και η αίσθηση παράδοσης που δημιουργεί, το κάνουν ιδανικό για την οικογένεια αλλά και για όσους θέλουν να απολαμβάνουν παραδοσιακά φαγητά χωρίς να παρεκκλίνουν από τη διατροφή τους.

Αυτή η εκδοχή είναι γεμάτη γεύση, αλλά πιο θρεπτική, κρατώντας χαμηλά τα λιπαρά και ενισχύοντας τα θρεπτικά συστατικά με κριθαράκι ολικής άλεσης

 

Μερίδες: 4

Υλικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια λεπτά
  • 200 γρ κριθαράκι ολικής
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό από λεμόνι
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Λίγο κρασί για σβήσιμο
  • Νερό για το ταψί
  • 7-8 ντοματίνια
  • 2ΚΣ Ελαιόλαδο
  • 4 κλωναράκια θυμάρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
  • Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σβήνουμε με κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιών.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι ολικής άλεσης σε λαδωμένο ελαφρώς με πινελάκι σκεύος ή πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο με την σάλτσα του.
  • Πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια θυμαριού. Προσθέτουμε νερό για να είναι πιο ελαφρύ, μέχρι να έχει καλυφθεί το κριθαράκι κατά 1-2 εκ.
  • Βάζουμε το γιουβέτσι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Διατροφική Αξία (ανα μερίδα):

Θερμίδες: 472 kcal

Υδατάνθρακες:33 g

Πρωτείνες: 36 g

Λιπαρά:21 g

 

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!! Καλή σας Απόλαυση!!

Μπορείς να το επιλέξεις σε εορταστικά τραπέζια ή μια Κυριακή που θα φάει μαζί όλη η οικογένεια.

Συμβουλές και Παραλλαγές
  • Για παιδιά: Ψιλοκόψτε λαχανικά (π.χ. καρότα, πιπεριές) και ανακατέψτε τα με το κριθαράκι για να ενισχύσετε τη θρεπτική αξία του πιάτου.
  • Γιορτινή επιλογή: Το γιουβέτσι αυτό είναι ιδανικό για Κυριακές ή γιορτινά τραπέζια, αφού συνδυάζει γεύση και παρουσία.

Για περισσότερες συνταγές μπορείς να δεις ΕΔΩ 

Κάνε την συνταγή και ανεβασέ τη στο instagram κάνωντας tag την σελίδα μας που μπορείς να βρείς ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now
Book Now