Πανεύκολη Σπιτική Τορτίγια
Ο λόγος που επιλέξαμε αυτή την συνταγή για την σπιτική τορτίγια είναι γιατί έχει πολύ εύκολη προετοιμασία, είναι χορταστική συνταγή και σε σχέση με του εμπορίου περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και πολύ λιγότερες θερμίδες. Το φαγόπυρο είναι ένα ψευδοδημητριακό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα, και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία όπως ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης του, κάτι που τον κάνει εξαρετικό υλικό για σπιτική τορτίγια.
Επίσης δεν περιέχει γλουτένη άρα μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη (κοιλιοκάκη) ή δεν την προτιμούν.
Υλικά (για 5 τορτίγιες) :
150 γρ. φαγόπυρο
3 κούπες νερό
1 πρέζα αλάτι
1κ.γ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
Διατροφική αξία ανα 100γρ. (1 τορτίγια):
Kcal: 100
Υδατάνθρακας: 20g
Πρωτεϊνη: 4g
Λιπαρά: 0, 6g
Φυτικές Ίνες: 2,7 g
Σημείωση: το μέλι/ σιρόπι σφενδάμου το βάζουμε στην συνταγή γιατί το φαγόπυρο πικρίζει λίγο οπότε προτιμούμε για να καλυφθεί αυτή η γεύση.
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό και το φαγόπυρο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσει.
- Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά αφού έχει μουλιάσει το φαγόπυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
- Ρίχνουμε λίγη λίγη ποσότητα στο τηγάνι ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε (περίπου 100γρ / 1 τορτίγια), δεν θέλουμε να κάψει το τηγάνι έχουμε μεσαία φωτιά και αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και απο τις δύο πλευρές όταν πάρει λίγο χρώμα την βγάζουμε. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες.
- Έτοιμες! Βγαίνουν γύρω στις 5 τορτίγιες.
Αν δεν θέλουμε να τις καταναλώσουμε όλες, τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο και συντηρούνται για 2 εβδομάδες.
Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη συνταγή και έτσι θα αποφύγετε τις συσκευασμένες τορτίγιες του εμπορίου που περιέχουν φοινικέλαιο και άλλα μη θεπτικά συστατικά.
Καλή Απόλαυση!!!
Για περισσότερες συνταγές μπορείς να δεις ΕΔΩ.
Γράφει η Εβελίνα Σιδέρη,
IG: https://www.instagram.com/evelinasidery/