Κρασάτο Κριθαράκι με Μύδια
Μια απόλυτα γευστική και αφροδισιακή συνταγή με βάση τα μύδια. Για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν την καθημερινότητα τους με γεύση και άρωμα!!
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ κριθαράκι
300 γρ Μύδια
1 ποτήρι μικρό Κρασί ημίγλυκο
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
2 πιπεριές κόκκινη –κίτρινη ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι μεσαίο
750 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε τα μύδια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Έπειτα ρίχνουμε το ποτήρι με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τον πελτέ, την φρέσκα ντομάτα, το πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά.
- Υστέρα ρίχνουμε το κριθαράκι και το νερό.
- Μόλις το νερό πάρει βράση, αφήνουμε την κατσαρόλα για 2 λεπτά
- κλείνουμε το μάτι της κουζίνας ,βάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί μόνο του ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Διατροφική Αξία ανα μερίδα ~350-450γρ
480 kcal
Πρωτείνες: 21g
Υδατάνθρακες: 66g
Λίπος: 12g
Φυτικές ίνες: 5,5g
Bon Appetit!!