Κρασάτο Κριθαράκι με Μύδια

1 min reading time

Μια απόλυτα γευστική και αφροδισιακή συνταγή με βάση τα μύδια.  Για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν την καθημερινότητα τους με γεύση και άρωμα!!

 

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ κριθαράκι

300 γρ Μύδια

1 ποτήρι μικρό Κρασί ημίγλυκο

2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

2 πιπεριές κόκκινη –κίτρινη ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι μεσαίο

750 ml νερό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Πιπέρι

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε  το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε τα μύδια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Έπειτα  ρίχνουμε το ποτήρι με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τον πελτέ, την φρέσκα ντομάτα, το πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά.
  • Υστέρα  ρίχνουμε το κριθαράκι και το νερό.
  • Μόλις το νερό πάρει βράση, αφήνουμε  την κατσαρόλα για 2 λεπτά
  • κλείνουμε το μάτι της κουζίνας ,βάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί μόνο του ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

 

Διατροφική Αξία ανα μερίδα ~350-450γρ

480 kcal

Πρωτείνες: 21g

Υδατάνθρακες: 66g

Λίπος: 12g

Φυτικές ίνες: 5,5g

 

Bon Appetit!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now
Book Now